Menu
Přihlásit se
Košík0

Košík

Test

Recenze: Iva Trhoňová a její zkušenosti s Wrapáčky

Výborné zkušenosti s používáním wrapáčků sepsala známá autorka knih o pečení Iva Trhoňová (Ruce v mouce, Hrátky s těstem). Řešila problém Jak to udělat, aby nám kynuté pečivo neztvrdlo? Vyzkoušela wrapáčky na domácím pečivu – kváskovém chlebu i z droždí, na žitném chlebíku i na jemném pečivu a vánočce. Přidala spoustu dobrých rad pro pečení i pro uchovávání pečiva. Níže je ochutnávka jejich zkušeností, více se dozvíte na jejím webu.

A moje zkušenosti s domácím pečivem uloženým v pytlíku od Wrap Upu?

Chleby kynuté droždím jsme měli ve wrapáčku 4 dny, pořád v dobré kvalitě, krajíčky z nich vhodné k namazání nebo usmažení ve vajíčku. Čistě pšeničný chléb vysychal znatelně rychleji, než chleby s přídavkem žita (což se děje u tohoto druhu chleba ve všech obalech). Kváskové chleby ve wrapáčku vydrží až týden nebo do spotřebování 🙂 Pšenično-žitný chleba – 5. den po upečení ve wrapáčku byl už dost proschlý, ale beze stopy plísně. Byl vhodný i k namazání, z čehož měl radost manžel, kterému jsem „studijní“ bochník kvůli sledování sníst nedovolila, a hned si krajíc namazal. Zbytek chleba jsme pak použili na topinky“.

Přejít na web