Ústav technologie potravin Mendelovy univerzity v Brně ověřoval účinky funkčního pytlíku Wrap Up na skladování pečiva, které sami upekli dle přesné receptury. Jak si Wrapáček vedl při srovnávacích testech? Výborně, protože:
– ve Wrapáčku rohlíky vysychají o 1/3 méně než v utěrce, výrazně pomaleji tvrdnou a jsou více než dvojnásobně vláčnější než při uchovávání v bavlněném materiálu,
– ve Wrapáčku nedochází ke kondenzaci vody na povrchu pečiva jako v igelitovém sáčku a ani po 4 dnech skladování kvalitní pečivo neplesniví,
– Wrapáček nemá žádný negativní vliv na chuť a vůni pečiva, naopak udrží charakteristickou vůni pečiva déle než bavlněný materiál. Více se dočtete v článku časopisu Pekař Cukrář v odkazu, na straně 16-18.
Test